Kurssi sopii purjehtijakurssin käyneille tai muuta purjehduskokemusta omaaville, jotka haluavat kehittää miehistötaitojeen.

Kurssi toteutetaan retkikurssin muodossa, valitse siis omasi runsaasta valikoimastamme. Myös Välimeren kurssit sopivat tähän kurssitarkoitukseen.

Kurssilla kehitetään purjehtijakurssilla tai muuten opittuja taitoja kohti rutiiniosaamista. Kokonaisuuden ymmärtäminen auttaa itsenäisempään toimintaan. Tämä koskee kansityöskentelyä, purjeiden säätöä, ohjailua, jne. Katsomme myös karttaa, että saat kuvan reittisuunnittelusta. Sään vaikutusta käsitellään päivittäin, katsomme mm. sääkarttoja. Halutessasi voit myös harjoitella navigoinnin perusteita.

Kurssi antaa myös hyvät valmiudet jatkaa kohti purjeveneen kipparitaitoja, joita pääset opettelemaan saaristopäällikkökurssilla.

Teoriaa opiskellaan itseopiskeluna etukäteen tai sitten purjehduksen lomassa ja satamissa. Joka tapauksessa käytännön kurssista saa eniten hyötyä, jos on valmistautunut. Aloitamme ensimmäisenä päivänä klo 10 ja lopetamme viimeisenä päivänä klo 16, jollei kurssikohtaisesti ole toisin ilmoitettu tai sovittu.

 Retkikurssit Suomessa ja Itämerellä                Retkikurssit Välimerellä

tämä on testiartikkeli

ETELÄN OHJEITA

Tutustu ohjeisiin huolella. Varusteluettelossa on tietenkin yksilöllisiä poikkeuksia. Laukkujen pitäisi olla pehmeitä kasseja, veneiden säilytystilat ovat pieniä. Käsimatkatavarat riittävät monille parinkin viikon matkoille.

Pelastusliivit veneissä ovat muutamia poikkeuksia lukuunottamatta perinteistä mallia. omat paukkuliivit voi ottaa mukaan, mutta kaasupatruunoiden osalta pitää olle lupa lentoyhtiöltä. Jotkut lentoyhtiöt, kuten esim. Norwegian, antaa ottaa patruunat mukaan, mutta sitä varten pitää hankkia lupa etukäteen. Toinen vaihtoehto on selvittää etukäteen, voiko patruunoita hankkia paikan päältä.

KENTÄLTÄ SATAMAAN

ACI MARINA SPLIT

OCEANIS 45

ROOLIJAKO

HANKINTALISTA

ETELÄN OHJEITA

Tutustu ohjeisiin huolella. Varusteluettelossa on tietenkin yksilöllisiä poikkeuksia. Laukkujen pitäisi olla pehmeitä kasseja, veneiden säilytystilat ovat pieniä. Käsimatkatavarat riittävät monille parinkin viikon matkoille.

Pelastusliivit veneissä ovat muutamia poikkeuksia lukuunottamatta perinteistä mallia. Omat paukkuliivit voi ottaa mukaan, mutta kaasupatruunoiden osalta pitää olla lupa lentoyhtiöltä. Mm. Norwegian antaa luvan. Toinen vaihtoehto on selvittää etukäteen, voiko patruunoita hankkia paikan päältä.

ROOLIJAKO

Roolijakoa selvitellään osittain jo etukäteen osallistujien kokemustaustaan perustuen. Esimerkiksi keittiöpäällikkö ja hänelle pari apulaista olisi hyvä olla tiedossa jo ennen matkaa. 

OSTOSLISTA

Lista on tehty helpottamaan keittiöpäällikön kauppalistan suunnittelua. Malli  on erään purjehduksen etukäteen suunniteltu ostoslista. Viikon purjehduksen aikana käytännössä lähes kaikissa satamissa on kauppoja, joten varsinkin tuoreruokahankinnat kannattaa tehdä vain pariksi päiväksi.

OCEANIS 45

Oheisesta linkistä saatte mielikuvan käytössämme olevasta veneestä. Lisäinfoa venetyypistä löytyy TÄSTÄ.

KENTÄLTÄ SATAMAAN

Matkaa on siis noin 25 km.

 ACI MARINA SPLIT

Lisäinfoa lähtösatamasta löydät TÄSTÄ.